Poziv za 15. sjednicu Općinskog vijeća općine Privlaka
15. studenoga 2023.
Konačna lista kandidata za stipendije u školskoj/akademskoj godini 2023./2024.
7. prosinca 2023.

Bodovna lista kandidata – stipendije 2023./2024.

Studenti koji su podnijeli zahtjev za dodjelu stipendije za akademsku godinu 2023/2024 jesu:

Napominje se da se postignuti bodovi po osnovu socijalno mateijalnog stanja ne zbrajaju već za svakih 25 bodova kandidat dobiva 10 bodova u ukupnom zbroju.

Temeljem članka 3. Pravilnika o utvrđivanju kriterija i postupka za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Privlaka (Službeni glasnik Zadarske županije, broj 13/18), zahtjev Ivana Mustaća se mora odbiti s obzirom da isti prima sportsku stipendiju.

Članak 3. navedenog Pravilnika glasi da pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Privlaka i imaju status redovnog učenika ili studenta, a nemaju odobrenu stipendiju ili kredit od strane drugog subjekta. Članak 4. Pravilnika propisuje da su iznimno mogući i drugi oblici potpore (jednokratne novčane pomoći, nagrade, priznanja i slično) i to za učenike i studente koji ostvare izuzetan uspjeh tijekom školovanja, sudjelovanja i pobjede na znanstvenim, umjetničkim ili sportskim natjecanjima. Iz dostavljene izjave vidljivo je da podnositelj zahtjeva Ivan Mustać prima stipendiju Ministarstva turizma i sporta što se ne može svrstati pod odredbu iz članka 4. Pravilnika.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija temeljem primjene gornjih kriterija sastavlja bodovnu listu prvenstva kako slijedi:

  1. Nika Vojnić
  2. Marko Šango
  3. Vitorija Mustać
  4. Dominik Šango
  5. Barbara Glavan
  6. Michelle Grbić
  7. Marko Kršlović

Primjenom gornjeg kriterija, a budući da je raspisan natječaj za dodjelu 10 (deset) novih stipendija, gore navedenim kandidatima odobrava se pravo na stipendiju.

Korisnici stipendija koji nastavljaju primati Stipendiju bez ponovljanja natječajnog postupka sukladno članku 5. Pravilnika o utvrđivanju kriterija i postupka za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Privlaka su:

  1. Antonio Surić,
  2. Marijan Jurlina,
  3. Marino Jurac,
  4. Krševan Kršlović,
  5. Karla Skoblar,
  6. Katarina Begonja,
  7. Karlo Mustać,
  8. Julija Stefanović,
  9. Tea Fazinić,
  10. Borna Vitlov.

Temeljem članka 16. Pravilnika o utvrđivanju kriterija i postupka za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Općine Privlaka, kandidati imaju pravo prigovora na utvrđenu bodovnu listu u roku 8 (osam) dana od dana objave iste. O prigovoru rješava Načelnik Općine. Nakon rješavanja prigovora formirati će se konačna lista, a svi kandidati s konačne liste biti će pozvani na potpisivanje ugovora.

Povjerenstvo

  1. Barbara Glavan,
  2. Lorena Matulj Ivanov,
  3. Nikica Begonja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content