Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru na području Općine Privlaka za 2023. godinu
26. srpnja 2023.
Poziv za 14. sjednicu Općinskog vijeća općine Privlaka
16. kolovoza 2023.

Obavijest o provođenju 4. adulticidne dezinsekcije na području Općine Privlaka metodom toplog zamagljivanja

Obavještavamo Vas da će se u noći 13.08.2023/14.08.2023 godine započeti sa provođenjem obvezatne adulticidne dezinsekcije metodom toplog zamagljivanja ( suzbijanje letećih insekata) na području Općine Privlaka.

Za provedbu radova koristiti će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj (u ovom slučaju radovi će se izvoditi sa preparatom  Cymina Ultra).

Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilnima struke te prema preporukama Programa mjera  obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije, i deratizacije za područje Općine Privlaka u 2023. godini.

Mjere adulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom metodom toplog zamagljivanja sa vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno  potrebna  je suradnja svih mještana Općine Privlaka.

Mještani bi se trebali pridržavati sljedećih uputa:

  • Odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta
  • Treba obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama)
  • U terminu adulticidne dezinsekcije metodom toplog zamagljivanja savjetuje se pojačan oprez u prometu

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta akcija se prebacuje za sljedeći povoljan termin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content