Obavijest o radovima na vodovodnom sustavu
3. kolovoza 2021.
Izvješće o visini troškova izbora i načinu njihovog korištenja
25. kolovoza 2021.

Odluka o pravu na naknadu i visini naknade troškova izborne promidžbe

REPUBLIKA HRVATSKA
OPĆINSKO  IZBORNO POVJERENSTVO
OPĆINE PRIVLAKA

Privlaka, 10.kolovoza 2021.

Na osnovi članka 126. stavka 5. Zakona o lokalnim izborima („Narodne novine“, broj 144/12, 121/16, 98/19, 42/20 i 37/21), članka 42. stavka 2. podstavka 1. i 56. Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma („Narodne novine“, broj 29/19 i 98/19, dalje: Zakon o financiranju) te Odluke Vlade Republike Hrvatske o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika i za izbor zamjenika općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskog naroda („Narodne novine“, broj 41/21) Općinsko izborno povjerenstvo Općine Privlaka, 10.kolovoza 2021., donijelo je

ODLUKU
o pravu na naknadu i visini naknade troškova izborne promidžbe na izboru općinskog načelnika Općine Privlaka na lokalnim izborima 2021.godine

I.

Ovom Odlukom utvrđuje se pravo na naknadu i visina naknade troškova izborne promidžbe iz proračuna Općine Privlaka kandidatima na izboru općinskog načelnika, održanim u svibnju 2021. (dalje: izbori).

II.

Pravo na naknadu troškova iz točke I. ove Odluke, imaju kandidati koji su u skladu s konačnim rezultatima izbora dobili najmanje 10% važećih glasova birača od ukupnog broja birača koji su izašli na izbore.

Naknada troškova izborne promidžbe kandidatima iz stavka 1. ove točke određuje se razmjerno dobivenim glasovima, a visina naknade za najveći broj glasova kandidatu na izborima iznosi 6.000,00 kuna.

Naknada troškova izborne promidžbe ne smije se isplatiti izbornim sudionicima u iznosu većem od ostvarenih troškova izborne promidžbe utvrđenom u Izvješću Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe.

III.

U skladu s točkom II. ove Odluke pravo na naknadu troškova izborne promidžbe imaju sljedeći kandidati:

GAŠPAR BEGONJA

u visini ostvarenih troškova izborne promidžbe u iznosu od 600,00 kuna.

IV.

Naknada troškova izborne promidžbe isplaćuje se na poseban račun za financiranje izborne promidžbe kandidata.

V.

Naknada troškova izborne promidžbe isplaćuje se iz proračuna Općine Privlaka u roku od 15 dana od dana objave Izvješća iz točke II. stavka 2. ove Odluke.

VI.

Ova Odluka dostavlja se općinskom načelniku na izvršenje.

VII.

Ova Odluka objavit će se na mrežnoj stranici Općine Privlaka.

 

Predsjednica OIP Privlaka
Martina Marušić Majica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content